Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Ždrelac, ostrov Pašman, Chorvatsko /CZ/


  Z A D A R :  https://www.youtube.com/watch?v=2hP73M0Eeck

     Apartmani Bilić              
                   

                         
              






----------------------------------------
Český



Ždrelac, Pašman ostrov        


  . Názov tejto dediny v severozápadnej casti ostrova Pašmanu, sa objavil, AKO tvrdí historici úžina, ktorá oddeľuje ostrov Pašman Ostrov Ugljan  . Názov miesta Bol prvýkrát spomenutý v Roku 1379 Rok Pred 600 rokmi "v izolačnej AD SDRELAC" - HAZ-Vellum - kurija Konzul et mari -20.  1379.godine augusta.


  Pre PRVA zmienka o miesto, kde sme vďační vynikajúci Chorvátsky historik Stjepan Antoljak lekára.  Tri Roky po tejto prvej odkaz na 1400.  Roku, Juraj de Rosa nakupuje Sol na tisíce Modi Pašman "AD SDRELAC".  CP BIANCHI v "Zara Crisin" ťažké SA dostať šampon (Obec) Ždrelac, PRVA zmienka v historických prameňoch 1446.  rok.


  Poças XV.  storočia, Je to toponima Casto spomínaná v Zadare notárskych listín AKO samostatná Osada.  pokračovanie Aj JE mesto, ktoré nie SU uvedené v XVI XVII.  storočia benátsky sčítanie Ludu, pravdepodobne preto, že bol súčasťou kúpeľov, JE miesto, zaznamenaný AKO "SDRELAC" v benátskom topografiu XVIII.storočia. 


 Od svojho založenia učiniti Roku 1825.  Ždrelac JE neoddeliteľnou súčasťou Spa.  Toto letovisko ostrova, rovnako AKO akékoľvek INE, JE vytvorená okolo farského kostola svätého Lukáša.


 NA začiatku devätnásteho.  storočia v obci Bolo asi päťdesiat domov úzko spevnené kamenné hrady s držiteľom Zadar kostola Fary.  NA konci tohto storočia, na mieste JE asi osemdesiat domov.Populačný Rast na ostrove pokračovali až učiniti Roku 1948.  pokračovanie Ždrelcu 561 obyvateľov býva.  Poças nasledujúcich desaťročí, populácia výrazne znížila, sčítanie Ludu z Roku 1991.  Ždrelac len 258 obyvateľov.
  V Ždrelcu 1873.  Štátne školy s 29 žiakmi.  Šlolske 1944/45.Škola v Ždrelcu Bolo vyškolených 161 Studentov, škola 1949/50.ročníky I-VIII.  triedy sa zúčastnili 73.  Studentov.  V súčasnej dobe SU umirovljenici vzdelávajú v základnej skole " Vladimir Nazor "v Neviđane.
  V Ždrelcu AKO v Tkon, Spa, okraje ostrova Pašman, sa zachovala podľa Akademika Božidar Finka naiviše väčšina dosljednjije čakavska starožitností v akcentaciji.

  Farnosti sv Lucas nie JE práve Starý, ale všetky vyzerajú na prehliadky Zadar arcibiskupa Zmajevića 26.  lipnja 1737.  , pokračovanie renovovaný Kostol JE zasvätený, pravdepodobne existoval farností.Farnosť SV Lucas hovoril v Dokumente z 1815.godine, potom 1864.godine kaplánov, pokračovanie namiesto Stratil status farnosti kaplanství stal sa prázdny.       


  Kostol Sv Lucas zmienil už v Roku 1289.  rok.  V dnešnom kostole JE vtkaný učiniti bohatej Historie tohto miesta.  Kostol svätého Lukáša má obdĺžnikový tvar.  V prednej časti kostola JE štvorcová sakristie.


  Na konci XIX.  storočia, priečelie sa zvonicou.  Po prvej svetovej vojne Socha Matky Božej, av Roku 1937.  bola založená, dievčatá Panny Marie Lurdskej.  Hlavný oltár JE zasvätený Panne Marii, ďalšie svätého Lukáša, patróna názvu farnosti je Treti Panne Marii Lurdskej.  Cirkev u XIV.  storočia drevený oltár tvárou k Ludu.


 Obraz Madony s Ježiškom v náručí, który Bol nedávno obnovený, JE umiestnená na hlavnom Oltara JE mimoriadne hodnotný.  da Nathan zbivati ​​na II.  Vatikánskeho koncilu u všetky ostrova Bol glagoljaša, CO JE zrejmé z Glagolské rituály misali je breviár.            Cenné informácie o tejto farnosti, opustil don Vlado Cvitanović v rukopisoch neobljavljenim glagoljski kníh, prstene, orechy krsty, úmrtia, krizmanih je manželstvo.


  Navyše, na odišiel zobraziť zoznam glagoljski kňazov z ostrova Pašmanu, hlaholiku Latinskej matrikule bratstva, ktorá fungovala OD šestnásteho storočia až učiniti súčasnosti. 


  V Ždrelcu podľa chronológia vlády učiniti Cvitanović Bolo 27 kňazov hlaholiku.         


  V Ždrelac JE kaplnka svätého Antonina Paduánskeho. 


  Tato kaplnka patril k biskupovi trogirska posledných Panelliju Anton (1795-1821), który Bol v tejto kaplnke, Bol pochovaný.  Tato kaplnka JE v letnom Rezime.  Da JE každú sobotu slúžil omšu na Víkend začiatok "Gladusa".

            


















  Mesto JE spojený mostom zrekonštruovaný v Roku 2010 s ďalšími dedinami na ostrove Pašman Ugljan Moderne hlavnej ceste.





  V tomto Island Resort, s možnosťou budúceho rozvoja cestovného ruchu má viac AKO 700 víkendu domov.  V letných Ždrelcu vie zostať viac AKO 5000 Hosti z domova i zo zahraničia.


  Všetky požiadavky na infraštruktúru (elektrina, voda, mail) Su vyriešené.  V mesačnom Ždrelac (v strede) JE "Marina Ždrelac", z ktorej JE organizovaný výlet učiniti nacinalna parku Kornati, obchodov, krčiem.


  K dispozícii JE tiež obľúbená Plaz "Matlovac", pa sprchou, vhodná Najma pre deti seniorov s jemným pieskom Pristup k vode, šmykľavky, WC, ihrisko na plážový volejbal.
  V obci JE počet registrovaných Apartmány na izby prenajíma, turista v Ždrelcu JE k dispozícii pre turistov.

             












           
   








         VITAJTE Ždrelac!


      Během  turistické sezóny  se konají  na různých  kulturních akcíchpořádaných  Kulturni  umělecké sdružení  " Luka " přidružení " Levanda ". Hlavně Při teto příležitosti zdůraznit, " Karneval " Roku 201O. považovány ZA slideshow v Picasi 3 audio s Pisni o Ždrelcu " Čtyři Údolí " zvukový záznam z nejkrásnějších pláží " Matlovac ", zacházeno jako slideshow v Picasa 3 provádí Milodar  Škara  alias Milo se narodil v Ždrelac .                            

     ZDE si můžete  kliknout na odkaz  pro zobrazení :                                                         

         1 . Ždrelac, Poklade v roce 2010.
                                                                       
      
-------------------------------------------------- ------------------------

 Apartmani Bilić              
         
           












  

link:
https://myalbum.com/album/uKw0UTrGRqw0          


Nema komentara:

Objavi komentar