Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Ždrelac ostrov Pašman /SK/, Chorvátsko


  Z A D A R :  https://www.youtube.com/watch?v=2hP73M0Eeck


Apartmani Bilić

   
  







-------------------------------------------------- -----------------------


Slovenských


Ždrelac, Pašman ostrov


      Název teto vesnice v severozápadní casti ostrova Pašman, sebi objevil, jak tvrdí historici úžina, která odděluje ostrov Pašman Ostrov Ugljan.

  . Název mista byl Poprve zmíněn v roce 1379  Rok Pred 600 Roky "v izolační AD SDRELAC" - HAZ-Vellum -. kurija Konzul et mari -20  1379.godine srpna.  Pro ​​prvni zmínka o Misto, kde jsme vděčni vynikající Chorvátsky historik Stjepan Antoljak lékaře. 

 TRI Roky po teto prvni odkaz na 1400.  Roku, Juraj de Rosa nakupuje sul na tisíce Modi Pašman "AD SDRELAC".  CP BIANCHI v "Zara Crisin" těžké se dostat šampon (Obec) Ždrelac, prvni zmínka v historických pramenech 1446.  Rok.
       
  Během XV.  století, Je to toponima Casto zmiňována v Zadaru notářských listin jako samostatná Osada.  sam když JE město, které nejsou uvedeny v XVI. XVII.  století benátský sčítání lidu, pravděpodobně proto, že byl součástí lázní, JE misto, zaznamenán jako "SDRELAC" v benátském topografii XVIII.  století. 

 Od svého založení učiniti Roku 1825.  Ždrelac JE nedílnou součástí Spa.  Toto letovisko ostrova, stejně jako jakékoliv jiné, JE vytvořena kolem farního KOSTELA svatého Lukáše.
       
  NA počátku devatenáctého.  století v obci bylo asi padesát domků úzce zpevněné kamenné hrady s držitelem Zadar KOSTELA Fary.  Na konci tohoto století, na místě JE asi osmdesát Domu.

 Populační Rust je na ostrově pokračovaly až učiniti Roku 1948.  Když Ždrelcu 561 obyvatel bydlí.  Během následujících desetiletí, stanovništvo výrazně snížila, sčítání lidu z Roku 1991.  Ždrelac jen 258 obyvatel.
       
  V Ždrelcu 1873.  Státní školy s 29 žáky.  Šlolske 1944-1945.  Škola v Ždrelcu bylo vyškoleno 161 studentů, škola 1949-1950.  ročníky I-VIII.třídy se zúčastnili 73.  studentů.  V současné době jsou umirovljenici vzděláváni v základní skole " Vladimir Nazor "v Neviđana.
        
  V Ždrelcu jako v Tkon, Spa, okraje ostrova Pašman, sebi zachovala podle Akademika Božidar Finka naiviše většina dosljednjije čakavska starožitností v akcentaciji.
         
   Farnosti sv Lucas není zrovna Starý, ale všechny vypadají na prohlídky Zadar arcibiskupa Zmajevića 26.  lipnja 1737.  , Když renovovaný Kostel JE zasvěcen, pravděpodobně existoval farností.Farnost sv Lucas mluvil v dokumentu z 1815.godine, pak 1864.godine kaplanů, když Misto ztratil status farnosti kaplanství stal se prázdný.
          
 Kostel SV Lucas zmínil již v roce 1289.  rok.  V dnešním kostele JE vetkána učiniti bohaté Historie tohoto mista.  Kostel svatého Lukáše má obdélníkový tvar.  V přední casti KOSTELA JE čtvercová sakristie.  Na konci XIX.  století, průčelí se zvonicí. 

 Po prvni světové válce Socha Matky Boží, av roce 1937.  byla založena, dívky Panny Marie Lurdské.  Hlavní oltář JE zasvěcen panne Marii, další svatého Lukáše, patrona názvu farnosti Treti panne Marii Lurdské.  Církev XIV.století dřevěný oltář TVARI k lidu . 

 Obraz Madony s Ježíškem v náručí, který byl nedávno obnoven, JE umístěna na hlavním Oltara JE mimořádně hodnotný.  da Nathan vozarina na II.  Vatikánského koncilu u všechny ostrova byl glagoljicom, coz JE patrné z Glagolské rituály misali breviář.
            
   Cenné informace o teto farnosti, opustil don Vlado Cvitanović v rukopisech neobljavljenim glagoljski knih, prsteny, ořechy křty, úmrtí, krizmanih je manželství.  Navíc, na odešel zobrazit seznam glagoljski kněží z ostrova Pašmanu, hlaholici Latinské matrikule bratrstva, která fungovala OD šestnáctého století až učiniti současnosti.V Ždrelcu podle chronologie vlády učiniti Cvitanović bylo 27 kněží hlaholici.

            

















       Město JE spojen mostem zrekonstruovaný v roce 2010 s dalšími vesnicemi na ostrově Pašman Ugljan modernizaciju Hlavní silnici.  Všechny požadavky na infrastrukturu (elektřina, voda, mail) jsou vyřešeny. 







 V měsíčním Ždrelac (uprostřed) JE "Marina Ždrelac", ze které JE organizovaný výlet učiniti nacinalna parku Kornati, obchodů, hospod. 

  K dispozici JE potrajati oblíbená Plaz "Matlovac", se sprchou, vhodná zejména pro děti seniory s jemným pískem Pristup k vodama, skluzavky, WC, hřiště na plážový volejbal.             

   V obci JE počet registrovaných Apartmány Pokoje pronajímá, turista v Ždrelcu JE k dispozici pro turisty.













        
 V měsíčním Ždrelac (uprostřed) JE "Marina Ždrelac", ze které JE organizovaný výlet učiniti nacinalna parku Kornati, obchodů, hospod. 

  K dispozici JE potrajati oblíbená Plaz "Matlovac", se sprchou, vhodná zejména pro děti seniory s jemným pískem Pristup k vodama, skluzavky, WC, hřiště na plážový volejbal.             

   V obci JE počet registrovaných Apartmány Pokoje pronajímá, turista v Ždrelcu JE k dispozici pro turisty.

              
    





       VÍTEJTE Ždrelac!

       Poças  turistickej  sezóny  sa konajú  na rôznych  kultúrnych  podujatiach organizovaných  kultúrne   umelecké  združenia " Luka " pridružení " Lavanda ". Hlavne pri tejto príležitosti zdôrazniť , " Karneval "Roku 2010.považované ZA slideshow v Picasi 3 audio s piesňou o Ždrelcu " Štyri údolia " zvukový záznam z najkrajších pláží " Matlovac ", zaobchádzať AKO slideshow v Picasa 3 vykonáva  M ilodarŠkara imat Milo SA narodil v Ždrelac .                                   

       Tu  si  môžete  kliknúť  na  odkaz  unaprijed  zobrazenie :

                                                      
        Link :
                                                                           
    
-------------------------------------------------- --------------------
   
                    
   

Nema komentara:

Objavi komentar