Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Zdrelac, Pasman sziget, Dalmácia, Horvátország



 Apartmani Bilić              

           


  link: 
 https://photos.google.com/album/AF1QipP69qLcYWm7cNftusaxy8FU1AvB0WL6MSjA8s5L 

      
           

-------------------------------------------------- -------------------------------
Magyar

Ždrelac, Pašman sziget

       

        Nevét Falu északnyugati részén sziget Pašman, alakult ahogy AZT történészek szoroson, amely elválasztja na Szigetu Pašman Ugljan sziget.  Hely nevét említik először 1379.  EV előtt 600 évvel "az insula AD SDRELAC" - Ház-pergamen - kurija Konzul et tengeri -20.  Augusztus 1379.godine.  Az Elso említés Hely, hálásak vagyunk, hogy kiváló Horvat történész Stjepan Antoljak orvos.  arom évvel az Elso említés 1400.  évben, Juraj de Rosa vásárol Sot TOBB Ezer Modi Pašman "AD SDRELAC ".  CP BIANCHI "Zara Crisin" Nehéz szerezni šampon (Falu) Ždrelac, Elso említése történeti források 1446.  évben.
      

     Sorana u XV.  században ez helynév gyakran említi Zadar közjegyzői dokumentumok és önálló település.  Meg ha Varoš nem szerepel neke XVI. és XVII.  századi velencei népszámlálás, valószínűleg azért, Mert ó volt szerves része spa, Hely rögzíti "SDRELAC" velencei topográfia XVIII.  század. 


      Alapítása OTA, MIG 1825.  Ždrelac szerves részét képezte Spa.  ez a Sziget üdülőhely, valamint Minden egyéb, a körül alakult ki je plébániatemplom Szent Lukacs.


      Elején u XIX.  században Falu Volt mintegy ötven ház épült szorosan tömöríteni kővárak tulajdonosa Zadar, valamint templom és paplak.  Az század végéig, Hely Mar nyolcvan házat.A népesség növekedése és a sziget folytatódott 1948-Ig.  , Amikor Ždrelcu 561 Lakó lakik.  Az ezt követő évtizedekben népesség jelentősen csökkent, ES je népszámlálás 1991-ben.  A Ždrelac csak 258 lakosa kombi.


       Ždrelcu 1873.  Az Allami iskola, 29 tanuló.  Šlolske 1944-1945.  Az iskola Ždrelcu képezték 161 diák, az iskola 1949-1950.évjáratok I-VIII.  osztály részt vett 73.  diákok.  Ma diákok tanult az általános iskolában "Vladimir Nazor" Neviđana.


      A Ždrelcu Mint Tkon és Gyógyfürdő, széleit Pašman szigeten, sikerült megőrizni szerint akadémikus Božidar Finka naiviše és legtöbb dosljednjije čakavska Antik akcentaciji.


      Župa Sv Lucas nem pontosan keltskoj, de mindannyian Meg látogatások zadari érsek Zmajevića 26.  lipnja 1737.  , Amikor felújították je templomot szentelt, valószínűleg létezett és plébánia.  plébánia Szent Lucas mondott egy dokumentum 1815.godine, Majd 1864.godine Lelkészség, amikor je Hely elvesztette státuszát az egyházközség és a Lelkészség lett betöltetlen.
       Szent Lucas Mar említett vissza 1289.  évben.  mai templom szőtt gazdag történelmét ennek helynek.  Szent Lukács van egy téglalap alakú.  templom előtt egy négyzet sekrestye.  Végén XIX.század Elso homlokzata haranglábat.  Miután az Elso világháború szobra isten Anyja, és 1937-ben.  jött létre, lányok Gospe Lurdske.  főoltár elkötelezett je Szűz Maria, a másik Szent Lukacs, védnöke község címet, MIG je harmadik az Gospe Lurdske. 


     Templom és na XIV.  századi fából készült oltár előtt Allo emberek.Kép Madonna és gyermek Jézust karján, ami közelmúltban felújított, található főoltár és rendkívül értékes.  és ez a plébánia II.  Vatikáni Zsinat és az egész sziget glagolita , ami nyilvánvaló a glagolita misali, rituálék és papi zsolozsmakönyv.


    Értékes információk egyházközség, elhagyta je don Vlado Cvitanović neobljavljenim glagolita kéziratok könyvek, gyűrűk, Dio keresztelők, haláleset, krizmanih, ES je házasságot.

      Ezen kívül hagyta, és nézett egy listát glagolita papok Pašman szigeten, és glagolita és latin matrikule Testvériségek, ami működött tizenhatodik században mai napig.


      Ždrelcu szerint kronológia kormány nem Cvitanović Volt 27 glagolita papok.
          
     Ždrelac van egy kis kápolna Szent Antal Páduai.  Ez kápolna Volt tartozott püspök Trogir elmúlt Panelliju Anton (1795-1821), aki Ebben kápolnában, és eltemették.  Ez kápolna Nyari üzemmódban.  Ez Minden szombaton ünnepelte Mass hétvégén induló "Gladusa".

  














         
Varoš csatlakozik híd felújított 2010-ben neke többi falvak neke Sziget Pašman és Ugljana suvremenom főúton.



      Ebben Island Resort, kilátás jövőbeli turizmus fejlesztése TOBB mint 700 hétvégi házak. 


      Nyari Ždrelcu tud maradni, és TOBB mint 5000 vendég itthon és külföldön.  


  Minden infrastrukturális követelmények (Villany, naime, mail) je megoldott.

       Havi Ždrelac (középen) "Marina Ždrelac", ahonnan nincs szervezett utazást nacinalna parka Kornati, boltokban, kocsmákban.  Van egy kedvenc plaža "Matlovac" zuhanyzó, különösen alkalmas gyermekek és idősek, finom homok és vízhez Valo hozzáférés, csúszdák, WC, strandröplabda.


     Falu számos regisztrált lakosztályok és szobák bérbe, turista Ždrelcu rendelkezésre Svi turisták.
   










                                            





  Üdvözöljük u Ždrelcu!

      Szezonkor  tartják   különböző  kulturális események  által szervezettkulturnoumjetničkog  " Szent Lukács "és Szövetség " Levanda ". Különösen ez alkalommal kiemelni " Karneval 2010-es kezelt slideshow Pcasa 3, és az Audio sávonként o Ždrelcu "Négy Völgy "és az objesiti nyilván je legszebb cjedilu " Matlovac " kezelni Slideshow Picasa 3 végre Milodar  Škara  aka Milo született Ždrelac .                           


           ITT  kattints  je linkre :     

         1 . Ždrelac , karneval 2010   .

-------------------------------------------------- ---------------

     















link: 

 https://photos.google.com/album/AF1QipP69qLcYWm7cNftusaxy8FU1AvB0WL6MSjA8s5L
    
                       
                                  

1 komentar:

  1. Üdvözlet minden online nézőnek, Gyurcsi Anna Mária vagyok, Budapesten vagyok, itt vagyok, hogy megoszthassam nekem dr. Igbinovia által végzett nagyszerű munkát. Három éves házasság után a férjemmel két gyerek van együtt, a férjem furcsán viselkedett, másokkal kimenvén, nőkkel és abbahagyta, hogy hideg szeretetét keltsen nekem, több alkalommal azzal fenyeget, hogy elválhat tőlem, ha merem megkérdezni tőle a kapcsolatait. más nők, teljesen pusztultam és zavart voltam, amíg egy régi barátom elmondott nekem Dr. Igbinovia-ról, aki segíti az embereket az elveszített kapcsolat visszaszerzésében és a házassági problémák megoldásában. Először meglepett, és megkérdezte magamtól, létezett-e valami ilyen, de úgy döntöttem, hogy kipróbálom, amikor felvettem a kapcsolatot, mindent elmondott nekem az életemről, annyira meglepett voltam, és azt mondta nekem, mit tegyek a három nap alatt, amit helyesen tettem. és az utolsó napon 48 órán belül a férjem visszajött hozzám, és elnézést kért mindaztól, amit mondott nekem. És most abbahagyja a beszélgetést más nőkkel, és most boldogan hagyunk együtt .Dr igbinovia megoldotta a válási problémát is, és ő gyógyított olyan jelentéktelen betegségeket is, mint a rák, a HIV / AIDS, a terhesség problémája, vegye fel a kapcsolatot vele, ha közvetlenül segítségére van szüksége a WhatsApp / Viber neki +2348144480786, vagy e-mailben, doctorigbinovia93@gmail.com annak köszönhetően, hogy időt töltöttél nekem .....

    OdgovoriIzbriši